Kreplach med svampefyld

Kreplach er den jødiske betegnelse for fyldt pasta, læs mere om kreplach og se vores trin-for-trin guide til hvordan, de rulles og foldes her.

Dej:

1 æg

100 g mel

1 knivspids salt

Bland i foodprocessor eller skål, ælt og stil i køleskab indpakket i film min. 30 minutter. Imens laver du dit fyld.

 

Fyld:

1 skalotteløg, hakket

175 smagfulde svampe, i stykker.

1 æg

1 spsk. matzomel

2 spsk. olie

2 spsk. hakket bredbladet persille eller en god dusk alm. persille

salt og peber

lidt vineddike

 

Sørg for at vælge nogle svampe med ordentlig smag – champignon går ikke her, da de ikke smager af ret meget. Brug vilde svampe som kantareller eller karl johan, eller hvis du er nødt til at nøjes med de dyrkede, så tag shiitake. Husk også at der findes tørrede svampe, der efter opblødning gør det rigtig godt og ikke er voldsomt dyre, og visse steder vil du også kunne få karl johan på frost.

Steg løget i olien ved forholdvis lav varme indtil det er klart og tilsæt derefter svampene, og sauter. Tilsæt evt. lidt vand, salt og peber og lad simre indtil svampene er gennemstegte og væsken fordampet. Hvis du bruger kantareller, er dette skridt særligt vigtigt, da denne skønne spisesvamp har brug for at blive ordentligt stegt for at udvikle sin smag. Hvis du ikke steger kantereller længe nok, bliver de bitre.

Tag panden af varmen og overfør løg og svampe til en foodprocessor og lad det køle ned. Blend med æg, matzo og persille og eddike og smag til.

Følg guiden til at fylde og lave kreplach her.