1 portion
5 minutter
Chrain er et stærkt tilbehør bestående af krydret findelt rødbede og frisk peberrod. Det smager herligt sammen med gefilte fish og det må gerne rive i næsen. Præcis hvor meget afhænger naturligvis af smag og behag, så prøv dig frem og find ud af hvor stærk din chrain skal være. Vores gæster har været glade for denne chrain, og i dag er de fleste jo også vant til biddet af wasabi fra sushi.
Chrain:
1 stykke frisk peberrod ca. 2,5 cm i diameter og det samme eller lidt mere i længden alt efter friskhed
1 rødbede
1 spsk. cider eller vineddike
2 tsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
1 fed hvidløg
Skræl peberrod og rødbede – til den sidste anbefales handsker, da de smitter voldsomt af. Hak dem groft og mas hvidløget så skallen falder af, pil dem fra og skub med en kniv det hele ned i et smalt, højt målebæger eller lignende. Tilføj de resterende ingredienser og blend fint med en stavblender indtil du har en jævn masse. Smag forsigtigt på din chrain for at tjekke balancen mellem salt/sukker/eddike og juster eventuelt.