Det startede med en saltagurk…
Vi har begge altid været passionerede omkring mad, og tilbragt mange gode timer med at tilberede og spise den, både ude og hjemme. I mange år var det primært de store verdenskøkkener og gourmetgenren, der prægede os, men langsomt vendte vi blikket bagud mod vores rødder i det mindre berømmede Østeuropa, og ‘genopdagede’ den verdens kulinariske skatkammer. Det færreste danskere forbinder nok Østeuropa med finere madlavning, udsøgte delikatesser og gode råvarer, men det er det faktisk, og det er det vi gerne vil præsentere og dele her, sammen med det jødiske køkkens klassiske hjemmelavede retter. Det er vores version af ‘mormormad’ – sommetider med et twist eller to.
Men – det startede jo med en saltagurk – og vi har siden lavet rigtig mange af dem! Da vi begyndte at kigge mod rødderne, var det den første specialitet, vi selv specialiserede os i – hvilket man også vil kunne se på vores instagram – i en sådan grad at Margaretas køkken og altan forvandledes til byhave for drueagurker! De er gået hen og er blevet meget populære, og opskriften er blevet efterspurgt mange gange. Her blev grundstenen til vores blog lagt, den næste sten var, da vi gav os til at holde shabbatmiddage for vores veninder, og introducerede dem til det jødiske køkken, der for dem var noget meget nyt og eksotisk – på trods af at mange af råvarerne jo minder meget om de traditionelle danske.
Så det blev til en blog. Margareta kom med forslaget en dag, og Sara var straks på. Derefter var det så bare om at tage billeder og skrive ned hvad vi faktisk gjorde – oy vey! Men nu er vi her, og vi håber I vil få glæde af vores side.